انجیر یک میوه با طبع گرم و سرشار از مواد مغذی مانند فسفر، کلسیم، پتاسیم است، اما بعید می دانم تا به حال در رابطه با خواص برگ آن چیزی شنیده باشید. برگ انجیر دارای مواد معدنی، ویتامین ها و فیبربسیاری است، علاوه بر این بـرگ انجیر حاوی مقادیر بالایی ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B2، کلسیم، آهن، فسفر، منگنز، سدیم، پتاسیم و کولین می باشد که خواص بسیاری برای درمان بیماری های متعدد را در خود جمع آوری کرده است.

خواص برگ انجیر

کاهش ریسک بیماری های قلبی :

در تحقیقات نشان داده شده است که برگ های انجیر خشک شده به دلیل داشتن امگا 6، امگا 3 و فنول به جلوگیری از بیماری قلبی عروقی کمک می کند. در واقع این برگ ها به کاهش تری گلیسرید که علت اصلی حملات قلبی است، کمک می کند.

درمان فشارخون :

فشارخون یک قاتل خاموش در بزرگسالان است و می تواند ناگهان و بدون هشدار رخ دهد. نوشیدن چای برگ انجیر با دانه های زیره سبز باعث کاهش فشار خون می شود.

زمانی که فشار خون افزایش می یابد، سریع ترین راه برای کاهش این میزان، مصرف 2 قاشق چای خوری روزانه روغن سیاه دانه است.

با کاهش سطح فشارخون، می توانید روزانه یک قاشق چای خوری روغن سیاه دانه را با مقداری آب میوه ارگانیک یا عسل بخورید. یک قاشق چای خوری عسل روزانه یا کمی کم تر، کافی است.

پاکسازی دستگاه ادراری:

برگ های انجیر به دلیل داشتن پکتین که ثابت شده است فیبر محلول هستند، به متابولیسم کمک کرده و مانده های کلسترول را تمیز می کند، در نتیجه سیستم ادراری را پاکسازی می کند.

درمان بیماری های مقاربت جنسی:

در کشورهای جنوب شرقی آسیا، بیماری های مقاربتی با برگ های انجیر درمان شدند. برای افرادی که مبتلا به بیماری های مقاربتی، عفونت و جنسی هستند استفاده از عصاره برگ انجیر توصیه می شود. اگر این بیماری را دارید، به یاد داشته باشید که ابتدا باید به پزشک مراجعه کنید.

تقویت استخوان ها:

برگ های انجیر به طور طبیعی کلسیم بالایی دارند و از پوکی استخوان جلوگیری می کنند. هم چنین فسفر موجود در این برگ ها، تشکیل استخوان را تحریک می کند و نوسازی استخوان ها ناشی از آسیب یا از دست دادن استخوان را افزایش می دهد.

ویژگی های ضد سرطان:

هر روز دو برگ انجیر بجوید. اگر برگ انجیر تازه ندارید، پودر این برگ را که حاوی فیبر است استفاده کنید، زیرا به جلوگیری از انواع سرطان ها، به ویژه سرطان روده بزرگ کمک می کند.

جلوگیری از سرطان سینه بعد از یائسگی:

فیبر موجود در بـرگ انجیر از فرد در برابر سرطان سینه و عدم تعادل هورمون ها پس از یائسگی، محافظت می کند. هورمون های بدن توانایی تغییر سیستم ایمنی بدن را دارند، بنابراین می توانند در عملکرد آنتی اکسیدان ها در مبارزه با رادیکال های آزاد موثر باشند. عامل اصلی رشد سرطان، رادیکال های آزاد هستند. به همین دلیل بـرگ انجیر به دلیل داشتن فیبر، از بروز سرطان پیشگیری می کند.

مفید برای روده :

برگ های انجیر به دلیل فیبر فراوان، بیماری های روده را رفع می کند. کسانی که به دنبال یک راه حل قطعی برای سلامت روده هستند، با مصرف چای برگ انجیر می توانند روده ها را پاکسازی کنند.

برگ های انجیر حاوی پکتین است که بدن را از مواد مضر پاکسازی و خون را تصفیه می کند.

کاهش وزن:

برگ های انجیر به دلیل داشتن خاصیت ملین، اغلب به شما در رفتن به سرویس بهداشتی و کاهش گرسنگی کمک می کند.

جلوگیری از دفع کلسیم:

افرادی که سدیم زیادی مصرف می کنند امکان ابتلا به دفع کلیسیم از طریق ادرار را دارند. برگ انجیر سرشار از پتاسیم است که با پیشگیری از بروز این مشکل می تواند ترکیب مواد دفعی موجود در مجاری ادرار را تنظیم کند. بـرگ انجیر، میزان کلسیم دفع شده از بدن را کاهش می دهد، همچنین سطح اوریک اسید و دیگر سموم خطرناک که باید از بدن دفع شوند را پایین می آورد.

آنتی بیوتیک طبیعی:

برگ های انجیر خاصیت آنتی بیوتیکی دارد. با مصرف این برگ به روش های مختلف، می توانید عفونت را از بدن خود پاک کنید. در مواردی مانند عفونت دستگاه ادراری، برگ های انجیر مقاومت بدن را افزایش می دهند و باعث از بین رفتن عفونت در مدت زمان کوتاهی می شوند.

درمان بیماری های پوستی :

این برگ ها جنبه درمانی بیماری های پوستی نظیر زونا را دارند و اثرات بیماری را کاهش می دهند. برای مشکلات پوستی مانند خارش، سوزش و گزش برگ انجیر به تسکین پوست کمک می کند. همچنین می توانید عصاره بـرگ انجیر را بصورت گرم و یا سرد به کار ببرید.

تنظیم قند خون :

برگ های انجیر درمانی مناسب برای افراد مبتلا به دیابت است و قند خون را که شامل انسولین طبیعی است تنظیم می کند. کافیست برگهای انجیر را در آب آشامیدنی به مدت 15 دقیقه بجوشانید و پس از سرد شدن، دمنوش را میل کنید. برای طعم دار کردن این دمنوش می توانید از مقداری عسل یا دارچین نیز استفاده کنید.

درمان زخم معده:

برگ های انجیر برای درمان زخم معده مفید است. برای این کار، برگ های شسته شده انجیر را جویده و آب آن را قورت دهید تا زخم معده شما خوب شود.

پیشگیری از بروز تباهی لکه زرد:

تباهی لکه زرد موجب از دست دادن بینایی در افراد مسن می شود. انجیر و برگ آن برای پیشگیری از این عارضه در افراد سالمند موثر است. مصرف انجیر باعث بهبود عادات درست خوابیدن می شود و به رفع بی خوابی کمک می نماید. بـرگ انجیر له شده برای پاک کردن صورت و رفع آکنه جوش بسیار مفید است.

کمک به درمان برونشیت:

ترکیبات موجود در برگ انجیر، به عنون یک چای، فوق العاده می باشد چای برگ انجیر درمان مناسبی برای انواع بیماریهای تنفسی مانند برونشیت موثر است و می تواند تاثیرات منفی آسم را کاهش داده و از آن جلوگیری نماید. 2 تا 3 عدد بـرگ انجیر و مقداری شکر را در نیم لیتر آب ریخته و آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید. پس از صاف کردن چای آن را بنوشید.

کاهش اثرات هِموروئید :

برگ های انجیر هم چنین درمانی گیاهی برای بیماری هِموروئید است. این نسخه را می توان با جوشاندن برگ انجیر و خنک کردن آن انجام داد. هنگام جوشیدن برگ های انجیر، مواد معدنی مفید در آب آزاد می شوند که این آب یک درمان برای بواسیر است.

خواص کلی برگ انجیر

انجیراستور: همانطور که ذکر شد، بـرگ انجیر سرشار از خواص گوناگون است، این گیاه برای درمان التهاب، آبسه، گوش درد، تب و افزایش طول عمر کبد بسیار مفید است. سطح فلاونوئیدها و پلی فنل های موجود در برگ انجیر ( آنتی اکسیدان هایی که از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند ) زیاد است. انجیر، سطح بالایی از آلکن ها دارد و همچنین باعث نرمال شدن سطح pH بدن می شود. علاوه بر این بـرگ انجیر، خاصیت انرژی زایی و ملین دارد و به کاهش چربی و قند هم کمک می کند.

بـرگ انجیر، ترد است و شیره آن برخی اوقات به عنوان مکملی برای قند استفاده می شود. از میوه انجیر می توان برای تهیه پای، پودینگ، کیک، محصولات پختنی، مربا و ژله نیز استفاده کرد.

خواص برگ انجیر در طب سنتی

برگ تازه انجیر برای التیام جراحات و زخم ها و جوش خوردن سریع زخم های سطحی موثر است. بنابراین می توان روی زخم های سطحی برگ تازه را به مدت کم بگذارید.

برای درمان بواسیر دردناک و متورم، برگ درخت انجیر را در آب جوش ریخته و بگذارید کمی سرد شود. سپس آن را داخل یک لگن بریزید و داخل آن بنشینید.

برای برطرف کردن ورم های بدن، برگ انجیر را روی موضع های ورم کرده قرار دهید.

دم کرده برگ های درخت انجیر به مقدار 26 گرم تا 30 گرم در یک لیتر آب، برای تسکین و درمان سرفه مفید است.

جوشانده ساقه های جوان درخت انجیر، آب اضافی را از بدن خارج می کند.

برای درمان درد شکم، جوشانده برگ درخت انجیر را استفاده کنید.

موارد احتیاط در مصرف برگ انجیر

انجیراستور: می دانیم که مصرف افراطی هر چیزی می تواند برای بدن ضرر داشته باشد. مصرف بیش از اندازه برگ انجیر نیز موجب اسهال می شود. همچنین برگ انجیر خشک حاوی قند بسیاری است که ممکن است موجب پوسیدگی دندان شود.

برخی افراد به برگ انجیر یا ترکیبات موجود در آن حساسیت دارند و میزان این حساسیت می تواند از سطح متوسط تا کشنده باشد. بنابراین قبل از افزودن آن به برنامه غذایی خود، با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید.

افرادی که در روزهای آینده، قصد انجام عمل جراحی دارند نباید در مصرف برگ انجیر زیاده روی کنند چرا که ممکن است موجب خونریزی در لوله گوارش افراد مبتلا به حساسیت شود.

مصرف خوراکی برگ انجیر به مدت یک ماه برای بسیاری از افراد مشکل ساز نمی باشد اما استفاده بیش از آن می تواند باعث زخم و خونریزی مجاری گوارشی شود، زیرا شیره این درخت دارای ماده ای به نام لاتکس است.

استفاده موضعی برگ انجیر ممکن است برای برخی دردسر ساز شود. این برگ می تواند پوست را نسبت به نور خورشید حساس کند، به همین دلیل نباید پس از مصرف آن به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرید و حتما از کلاه و ضد آفتاب استفاده نمائید.

فواید روغن دانه انجیر :

  • مراقبت از بینایی و جلوگیری از دژنراسیون ماکولا
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
  • بهبود عملکرد صحیح کبد و کلیه
  • توقف اکسیداسیون و آسیب سلولی
  • بهبود قابل توجه کیفیت پوست
  • رفع آلودگی های بدن
  • آنتی اکسیدان طبیعی
  • تقویت و همچنین آبرسانی موها
  • کنترل فشار خون
  • بارداری سالم

روغن دانه انجیر می تواند به تنهایی برای پوست خشک های و غیر متعادل، استفاده شود.

به همین منظور می توانید ترکیبی از روغن دانه انجیر و 1 یا 2 – قطره روغن غیر کامدوژنیک مانند دانه انگور، گل سرخ، ارگان، جوجوبا یا روغن فندق درست کنید.

روغن رقیق صورت (برای بزرگسالان)

این روغن، برخلاف روغن های حامل باید با احتیاط برای جلوگیری از اثرات ناخواسته آن به کار رود. این فاکتور زمانی که سرم را آماده می کنید بسیار مهم است. در نتیجه، باید آن را با توجه به نوع پوست خود در نظر بگیرید.

پوست حساس:0.5 تا 1 درصد رقیق شدگی = 4 تا 9 کاهش درهر اونس.

پوست سالم و متعادل:1 تا 2.5 درصد رقیق سازی = 9 تا 23 کاهش در هر اونس.

علاوه بر این، طبق معمول در بخش سلامت نمناک مجدد توصیه می کنیم قبل از استفاده روغن های ضروری برای کاهش واکنش های آلرژیک آنها را روی بازو تست کنید. در نهایت، باید از روغن های حساس به نور مراقبت کنید چون می توانند در برابر اشعه خورشید تغییر رنگ دهند.

منبع طبیعی اسید فولیک :

مصرف روغن دانه انجیر یک انتخاب عالی برای افزایش اسید فولیک است. برای زنان باردار یا آن هایی که قصد بارداری دارند، این روغن یک انتخاب شگفت انگیز برای جایگزینی آن با روغن زیتون حداقل در طول این مدت است.

پاکسازی و بسته شدن منافذ :

روغن دانه انجیر قابلیت پاکسازی، کوچک کردن منافذ پوست و همچنین افزایش تقویت سلول های پوست را دارد و گزینه عالی برای افرادی که جوش سر سیاه دارند بشمار می رود.

خاصیت ضد پیری:

روغن دانه انجیر به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی ،پیری را در هر یک از سلول های ما به تاخیر می اندازد. این امر همراه با جوان سازی، سلامت و تعادل است و به ما اجازه می دهد تا از تشکیل سلول های سرطانی و بیماری های مختلف دیگر جلوگیری کنیم.

روغن دانه انجیر حاوی 40 % امگا 3، 30 % امگا 6 و 17 % امگا 9 است که این نسبت ها در روغن ماهی دیده نمی شود. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در انجیر، پوست را به خوبی مرطوب و نرم نگه می دارد.

روغن انجیر دو برابر روغن ماهی حاوی امگا 3 است، به همین دلیل یک روش درمانی قوی است. مصرف یک قاشق چای خوری روزانه از آن به جای استفاده از کپسول های روغن ماهی توصیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *