دم كردن زعفران با آب جوش :دراین مطلب سعی داریم بگوییم چگونه زعفران را دم کنیم و سپس بهترین روش و طرز دم کردن زعفران با آب جوش و یخ و نیز طرز سابیدن زعفران بدون هاون به منظور دم كردن زعفران براي برنج و استفاده بهینه از زعفران را برای شما بیان کنیم.امیدواریم پس از مطالعه این متن بتوانید روشهای مختلف دم کردن زعفران با آب جوش و یخ  را به خاطر سپرده  و در مواقع لزوم از آن بهره کافی رو ببرید.

 

نحوه دم کردن زعفران

انجیراستور: رایج ترین روش برای مصرف این گیاه در ایران ،دم کردن سرگل زعفران است.قیمت  سرگل نسب به سایر انواع زعفران مخصوصا قیمت زعفران نگین بسیار کمتر و مناسب تر است و برای استفاده خانگی پیشنهاد می گردد.

 

طرز دم کردن زعفران

دو روش کلی وجود دارد: دم كردن زعفران با آب جوش و  دم کردن زعفران با یخ

 

طرز تهیه زعفران دم کرده

بهترین روش دم کردن زعفران  ترکیب دو روش مدرن و سنتی است.

بهترین روش دم کردن زعفران(طرز دم آوردن زعفران) ترکیب دو روش آب جوش و یخ می باشد.

 

سابیدن زعفران

چگونه زعفران را بسابیم: برای دم کردن زعفران معمولا ابتدا آنرا در یک هاون میسابند تا با خرد شدن آن طعم و رنگ آن سریعتر و بهتر آزاد شوددر بیشتر مناطق ایران و همچنین مناطق مرطوب با کمی شکر یا یک حبه قند ، زعفران را میسابند که تاثیر به سزایی در نسوختن و شیرین شدن زعفران میشود.

ما این روش با به عنوان بهترین روش و طریقه دم کردن زعفران به شما پیشنهاد میکنیم. ما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که سابیدن زعفران با هاون های فلزی و یا سابیدن باسرعت ،سبب سوختن زعفران میشود و زعفران خاصیت و میزان رنگدهی خود را به مراتب از دست میدهد.

 

دم كردن زعفران با آب جوش

همانطور که میدانید زعفران ،دارای طبعی گرم و کمی تلخ می باشد.پس از سابیدن زعفران و یا خرد کردن زعفران با دستگاه های زعفران ساب ،زعفران را در مقدار کمی آب جوش ریخته و به مدت ده الی ۱۵ دقیقه به آن استراحت میدهید تا زعفران به راحتی طعم و رنگ خود را به آب بدهد.این کار بهتر است در ظرف در بسته انجام گیرد تا کیفیت آن دو چندان شود
میزان آب و مقدار زعفران برای دم آوردن زعفران بصورت دلخواه می باشد.ولی بهتر آن است که مقدار آب آن کمتر از یک سوم لیوان باشد و زعفران آن درحدود یک قاشق سوپ خوری و یا بیشتر باشد.

روش مرسوم برای گلاب گیری از گل محمدی و عرق گیری گیاهان دارویی دیگر،دم کردن و گرم کردن ان بوده و همچنان نیز است.به همین خاطر ما این روش را  برای دم کردن زعفران توصیه نمیکنیم و به شما هم یشنهاد نمیدیم.

 

روش دم کردن زعفران

برای درست کردن دم کرده ابتدا باید بهترین روش برای سابیدن زعفران را بدانیم و انجام دهیم تا عطر و طعم زعفران را به خوبی احساس کنیم.

 

مقدار مجاز مصرف دم کرده زعفران

مقدار مصرف مجاز زعفران روزانه حدود یک گرم است؛ همچنین مقدار مصرف تنتور آن حدود 15 قطره در روز است. مصرف سه گرم زعفران برای هر نفر در ماه بسیار سالم و سودمند می‌باشد اما مصرف بیش از 5 گرم در ماه مضر است. مصرف 5 گرم زعفران در يك وعده‌غذایی می‌تواند منجر به مرگ انسان گردد.

دم کرده ی زعفران برای دردهای متوسط تا شدید شکمی و قسمت فوقانی شکم موثر است.

همچنین دردهای غشای روده ی بزرگ را نیز آرام می کند.

چای زعفران برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند آسم، سرفه، خشکی پوست، حمله عصبی، گاز معده، سوزش سردل، بی خوابی و انزال زود رس مفید است.

 

دم کردن زعفران با یخ

طرز دم کردن زعفران با یخ: در کتاب‌ها و برنامه‌های آشپزی دیده ایم که برای استفاده از رنگ زعفران در پخت غذا و شیرینی ، توصیه می‌شود که آن را داخل مقداری آب جوش حل کرده و یا دم کنیم.اما در این جا می‌خواهیم شما را با روش دیگری آشنا کنیم. یخ! تعجب کردید؟درست خواندید،یخ! چگونه ؟

برای دم کردن زعفران با یخ بهتراست زعفران را در ظرف شیشه ایی ریخته و به میزان زعفران موجود ،قالب های کوچک یخ را قرار داده و بگذارید تا قالب های یخ در دمای محیط آب شده و زعفران عصاره و رنگدهی خود را به آب بدهد.

کسانی که این تجربه را داشته اند میگویند رنگ دهی این روش برای زعفران بیشتر و رضایت بخش تر بوده است.

هرچند که ما روش سنتی و همانا دم کردن زعفران با آب جوش را پیشنهاد میکنیم،زیرا در تمام مراحل داروسازی از زعفران ،برای عصاره گیری زعفران،آن را گرم و دم میکنند و نه اینکه آنرا سرد و فریز بکنندو نیز در روش دم کردن خواص زعفران بهتر حفظ می شود.

میزان یخ مورد استفاده ،بستگی به میزان پودر زعفران شما دارد.به عنوان مثال برای نصف قاشق چای خوری پودر زعفران، دو تکه یخ در ابعاد یخ‌های تولیدی یخ ساز یخچال‌های خانگی کافیست. اگر به میزان بیشتری از رنگ زعفران نیاز داشتید،مقدار پودر زعفران و یخ را با همین تناسب افزایش دهید.

 

دم كردن زعفران براي برنج

بهترین روش دم کردن زعفران برای برنج به این صورت است که زعفران دم کرده را قبل از دم کردن برنج روی برنج ها (کنار قابلمه)  ریخته و بگذاریم با برنج ها دوباره دم بکشد. در این روش عطر و طعم زعفران به طور کامل در برنج پخش می شود و رنگ بهتری نیز از زعفران به دست می آید.

 

نحوه دم كردن زعفران براي پريود شدن

برای اینکار حدود 1 گرم زعفران را که خوب سابیده شده را با آب جوش دم کرده و بگذارید خوب دم بکشد، سپس با عسل و یا نبات شیرین کرده و میل نمایید.

برای اثر گذاری بهتر این دمنوش جهت باز شدن قاعدگی یا شروع پریودی(عادت ماهانه) پیشنهاد می شود آویشن ، زنجبیل ،دارچین و گل سرخ به این دم کرده اضافه شود.

در صورتی که احتمال میدهید باردار هستید از خوردن دمنوش زعفران اجتناب کنید و یا با انجام تست های آزمایشگاهی اطمینان حاصل کنید که باردار نیستید سپس و جهت باز شدن قاعدگی یا شروع پریودی اقدام نمایید.

 

نکات بسیار مهم برای سابیدن زعفران

هنگام خرید عمده زعفران،هیچگاه زعفران خرد شده را نخرید .چون زعفران درجه یک باید رشته ایی و سرخ رنگ باشد و بااینکار از خرید زعفران تقلبی و از افراد سودجو که مواد ناخالص و یا درجه دو را به عنوان درجه یک میفروشند جلوگیری میکنید.
همیشه زعفران را در ظرف یا محیطی وکیوم و ایزوله نگه دارید تا از عطر و طعم آن کاسته نشود.
زعفران سرگل را در جای خشک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگه دارید.
زعفران را از برندهایی که تخصصشان زعفران است بخرید که درصورت نارضایتی آنرا پیگیری و بتوانید زعفران خریداری را مرجوع کنید.
زعفران را همراه باچای و شیر نیز میتوانید دم کرده و نوشید.
از خواص زعفران غافل نشوید و از آن به درستی استفاده کنید.
زعفران به علت نگه داری نادرست خاصیت خود را ازدست میدهد و لزج مانند میشود.
پس به مقدار نیاز ،مقدار دم شده زعفران خود را تعیین کنید

این نکته را هم خاطر نشان کنیم که اگر دنبال کیفیت خوب و بالای زعفران هستید حتما زعفران را به صورت مستقیم از کشاورز تهیه نمایید و ما در زعفرانیک این هدف را دنبال می کنیم چون تمامی محصولات را خود تولید می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *