گیاهان در انجیراستور، معرفی و آشنایی با انواع گیاهان ایران و جهان، آموزش های کاشت و آبیاری گیاهان، آموزش مراقبت از گیاهان

گیاهـان گروه بزرگی از گونه‌های زنده شامل موجوداتی مانند درختان، علف‌ها، سرخس‌ها و خزه‌گیان است.

گیاهـان موجوداتی هستند که به حیات کمک می‌کنند و در کشاورزی مؤثر هستند. تعریف کلمهٔ گیاه دشوار است. اگرچه گیاه‌شناسان محدودهٔ رده‌بندی گیاهان را تعریف کرده‌اند، مرزهای تعیین‌کننده رده‌بندی گـیاهان بسیار اختصاصی تر از تعاریف رایج گیاه است. گیاهانی که ما هر روز با آن‌ها مواجه هستیم، معمولاً متعلق به گروه گیـاهان آوندی می‌باشند.

ما گیاه را به عنوان یک موجود زنده یوکاریوت و دارای تعداد زیادی سلول تعریف می‌کنیم که عموماً فاقد اندام‌های حسی یا حرکت ارادی بوده و در صورت رشد کامل، دارای ریشه، ساقه و برگ می‌باشند. اما از نظر گیاه‌شناسی فقط گیاه آوندی دارای ریشه، ساقه و برگ است. تعریف فراگیرتر گیاه: هر آنچه فتواتوتروف می‌باشد؛ یعنی غذای خودش را از مواد خام غیرآلی و نور خورشید تولید کند.

برای فردی که بر نقش خاصی که گیاهان در یک اکوسیستم بازی می‌کنند متمرکز شود این تعریف غیر منطقی نیست. اما در بین فتواتوتروف‌ها، پروکاریوت‌هایی (پیش هسته) مخصوصاً باکتری‌های فتواتوتروف و سیانوفیت‌ها وجود دارند. سیانوفیت‌ها را گاهی اوقات، جلبک‌های سبز آبی می‌نامند.

در اینجا این مشکل به‌وجود می‌آید که بیشتر مردم از جمله گیاه‌شناسان قدیمی، قارچ خوراکی را هم گیاه می‌نامند، در صورتی‌که قارچ خوراکی اندام باردهی قارچ می‌باشد (حوزه قارچها)، و اصلاً فتواتوتروف نبوده، بلکه گندخوار (saprophytic) می‌باشد و چندین گونه گیاهان گل دار، قارچ‌ها و باکتری‌ها وجود دارند که انگلی هستند.

ما قادر به ارائه پاسخی مطمئن نیستیم. فهرست خصوصیاتی که حوزهٔ رده‌بندی گیاهـان را از سایر حوزه‌های زیست‌شناسی جدا می‌کند حداقل یک تعریف فنی ارائه می‌کند اما این تعریف موردپسند همگان قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین تعریف اصطلاح گیاه همیشه به معنی بیشتر موجودات زنده طبقه‌بندی شده در محدودهٔ رده‌بندی گیاهان می‌باشد. مثلاً اگر جلبک‌های سبز به وضوح گیاهانی جزو رده‌بندی گیـاهان هستند، پس بیشتر مردم اکثر خزه‌های دریایی را هم که از آغازیان هستند، جزو جلبک‌های سبز در نظر می‌گیرند. مشکل عدم وجود دقت یا توافق که در تعریف گیاه وجود دارد یکی از گفته‌های مورد تفاهم است که اغلب در مقالات با آن مواجه می‌شوند.

همه چیز درباره گلبرگ زعفران و خواص زعفران

همه چیز درباره گلبرگ زعفران و خواص زعفران

گلبرگ زعفران: در گل زعفران به شکل کلی ۳ رشته قرمز وجود دارد که همان کلاله باشد، البته گاهی اوقات این تعداد بیشتر از ۳ رشته می شود. اگر ...

ادامه مطلب

همه چیز درباره کاشت و نگهداری گیاه پیازچه

همه چیز درباره کاشت و نگهداری گیاه پیازچه

پیازچه ، گیاهیست دائمی . ولی در خانه و مزرعه به عنوان گیاه یک ساله یا دوساله کاشته می شود . محل اصلی و بومی این گیاه کاملا روشن نیست ول...

ادامه مطلب

همه چیز درباره کاشت و نگهداری گیاه مرزه

همه چیز درباره کاشت و نگهداری گیاه مرزه

مرزه (مَرزِه) گیاهیست یک ساله ، محل اصلی و اولیه این سبزی را قسمت‌های جنوبی کشور فرانسه می دانند . روی ساقه‌های مرزه شاخه‌های زیادی می...

ادامه مطلب

همه چیز درباره کاشت و نگهداری گیاه شاهی

شاهی ، گیاهیست یک ساله که وسیله بذر تولید و تکثیر می شود . شاهی را اغلب به صورت خام مصرف می کنند . محل اصلی و اولیه این گیاه دقیقا مش...

ادامه مطلب

همه چیز درباره کاشت و نگهداری گیاه ریحان

همه چیز درباره کاشت و نگهداری گیاه ریحان

ریحان ، گیاهیست یک ساله که محل اصلی و اولیه آن هندوستان میباشد . برگهای ریحان ، به رنگ سبز یا بنفش و بسیار معطر و تُند است . برگ این ...

ادامه مطلب

همه چیز درباره گیاه اسطوخودوس

همه چیز درباره کاشت و نگهداری گیاه اسطوخودوس

اسطوخودوس گیاه بوته‌ای همیشه سبز با ارتفاع حدود ۱ متر، برگ‌های سبز روشن و باریک خطی و گل‌هایی با رنگ زیبای بنفش مایل به آبی که در سر گی...

ادامه مطلب

همه چیز درباره کاشت و نگهداری هویج

همه چیز درباره کاشت و نگهداری هویج

هویج یک گیاه علفی دو لپه ای است که به خاطر ریشه حجیم آن کشت می شود. فرم وحشی هویج، یک ساله است. ولی نوع مورد کشت هویج که معتقدند از نوع...

ادامه مطلب